Обиљежавање почетка НАТО агресије на СРЈ 1999. године

Facebook
Facebook
YOUTUBE
YOUTUBE
Follow by Email

Полагањем цвијећа на споменик малој Милици Ракић у Ташмајданском парку у Београду данас у 11.00 часова делегација Безбједносног форума предвођена проф. др Ковач Митром обиљежила је дан почетка злочиначке НАТО агресије на СР Југославију 1999. године.

Безбједносни форум је и на овај начин, као и представници државних органа, институција, многобројних удружења и појединаца из Србије, одао почаст свим пострадалим жртвама НАТО злочина. Међу тим жртвама поред припадника снага безбједности били су и многобројни цивили од којих су преко седамдесеторо били дјеца. Мала Милица је симбол свога, страдања све дјеце и читавог народа у завршном чину безумља који је почео на данашњи дан прије 22 године. Прије тога, НАТО је причинио непосредне злочине нашем народу у Републици Српској Крајини, потом у Републици Српској и на крају и у самој Србији односно тадашњој Савезној Републици Југославији.

На жалост бројање невиних жртава се није зауставило даном завршетка агресије на СРЈ. Поред многобројних жртава које су подлегли физичким и духовним ранама након саме агресије, дивљачко бомбардовање широм српског животног простора је оставило последице да и у наредних више хиљада година пребројавамо оне који ће подлећи обољењима која изазивају радиолошко и хемијско загађење настало употребом осиромашеног уранијума у пројектилима које су користиле НАТО убице али и од ослобођених отровних материја услед разарања привредних и других објеката и складишта где су се те опасне материје налазиле.

Чувајући успомену на наше жртве, надајмо се и чинимо све што је потребно да злочинци одговарају за почињена недјела а да се нама и ни једном људском бићу такве грозоте никада више не догоде.

П. Рашевић

Facebook
Facebook
YOUTUBE
YOUTUBE
Follow by Email